Stendi er Årets Service- og Handelsbedrift for vår koronainnsats!

29.10.20: Stendi ble tildelt prisen for vår tidlige og solide innsats som del av kommunenes helseberedskap under koronautbruddet. Stendi var én av tre nominerte blant NHO Service og Handels 6800 virksomheter og 130 000 ansatte.

Administrerende direktør i Stendi Ingvild Kristiansen mottok prisen på vegne av alle i Stendi, fra konferansier Arne Hjeltnes og Kathinka Friis-Møller fra styret i NHO Service og Handel.

– Denne prisen går til alle over 5000 medarbeidere i Stendi, til alle der ute som har stått på døgnet rundt i en utrolig krevende periode. Det er vanskelig å forestille seg hvilke utfordringer mange av våre ansatte står i. Jeg er veldig stolt av at vi nå bidrar til å heve statusen til omsorgsyrket! sa Ingvild da hun mottok prisen på vegne av Stendi. 

Prisen deles ut til en av medlemsbedriftene i NHO Service og Handel som har utmerket seg ved særlig god kvalitet i sine leveranser, ved innovativt arbeid, ved å være en god arbeidsgiver eller ved sin samfunnsnyttige innsats.

Juryens begrunnelse for Årets service- og handelsbedrift: 

Juryen merker seg at private helseaktører ikke fikk noen garanti for at utgifter som påløp under koronakrisen ville bli dekket. Stendi var blant de som allikevel utgjorde en viktig del av den offentlige beredskapen og behandlingen under krisen. Bedriften var tidlig ute med å sette sin egen standard for smittevern, har hatt dugnadsinnsats blant de ansatte som har gått i karantene med beboere og har generelt fått svært mye positiv evaluering fra sine pasienter og brukere.

Stendi har på denne måten vist seg verdig å vinne prisen for Årets Service og Handelsbedrift i korona-året 2020.

Les mer hos NHO Service og Handel: Stendi er årets bedrift    

- Vi har opplevd en veldig god samarbeidskultur med det offentlige. Med en felles fiende i koronaviruset er det kapasitet og kompetanse som er viktig, og helt irrelevant om man jobber i det offentlige eller private. Nå har vi mulighet til å bygge videre på det gode samarbeidet, sier Ingvild. 

Krevende tider skaper innovasjon 

Prisen reflekterer alle Stendi-ansattes ekstra engasjement og innovasjon i en krevende tid:

Da Risenga Bo- og omsorgstjenester manglet smittevernutstyr kontaktet de for eksempel Lørenskog videregående skole og fikk dyktige tekstilelever til å sy godkjente smittefrakker . Dermed fikk elevene nødvendig praksis, mens Risenga fikk nødvendig smittevernutstyr.

Andre eksempler er medarbeidere i barnevernet som gikk i karantene i en bolig for å begrense mulig smittespredning til andre, og hverdagshelter utenom det vanlige som gir våre eldre gode hverdager under strenge smittetiltak, og BPA-assistenter som er blitt med sin sårbare arbeidsleder i isolasjon til fjells.