Risenga bo- og omsorgssenter

Risenga bo- og omsorgssenter er sentralt plassert i idylliske omgivelser, med hyggelige utearealer og kort vei til Asker sentrum.

På Risenga Bo- og omsorgssenter, som drives av Stendi, står beboerne og deres ønsker i sentrum.

Virksomhetsleder
Cathrine Eken Rusdal

Telefon: 974 24 282
E-post: cathrine.eken.rusdal@stendi.no  

Risenga bo- og omsorgssenter

Eddas vei 8, 1386 Asker 

Telefon: 66 76 77 00  

Risenga bo- og omsorgssenter har 104 langtidsplasser fordelt på 6 avdelinger. Avdelingene er igjen delt i to grupper, med egen stue der beboerne samles for å spise sammen og for hyggelig samvær. Alle våre rom har eget toalett/bad. Det er også mulig å ha med egne møbler for å skape en hjemmekoselig atmosfære.

På Risenga er det i tillegg en egen Trygghetsavdeling og et Dagsenter. Dette er tilbud for hjemmeboende innbyggere i kommunen. 

Les også: Slik jobber Stendi med eldreomsorg 

Brukerrådet

Risenga har et aktivt og engasjert brukerråd, med både beboere og pårørende som brukerrådsrepresentanter. Brukerrådet møtes 4-5 ganger i året og er med på utvikling av virksomhetsplaner, oppfølging av brukerundersøkelser og bidrar i samarbeid med ledelsen på sykehjemmet til utvikling av tjenestetilbudet.

Alle beboere og pårørende kan melde inn saker til Brukerrådet som de ønsker tatt opp. Kontaktinformasjon til Brukerrådet finnes i Pårørendeperm på hver avdeling, samt infoskriv på informasjonstavler. Brukerrådet har også en egen postkasse ved resepsjonen.

Kompetanseutvikling for ansatte

Ansatte på Risenga bo og omsorgssenter har jevnlig internundervisning en gang i uken. Hvert år skrives en kompetanseutviklingsplan med utvalgte fokusområder. I tillegg til intern undervisning har vi egne tverrfaglige ressursgrupper, som møtes på tvers av avdelingene, samt avdelingsvise undervisningsprogram etter den enkeltes avdeling behov/ønsker.

Frisør, fotpleie, massasje

Risenga har en frisørsalong som tilbyr tjenester her hver mandag og tirsdag. Det er også mulig å lage individuelle avtaler. Avdelingen hjelper deg med å bestille time dersom du ønsker det.

Hvis du har behov for fotpleie kan personalet bestille time for deg her hos oss. 

Beboere og ansatte kan i tillegg også bestille massasje, manikyr/pedikyr eller annen kroppsbehandling dersom dette er ønskelig (egne priser).

En eldre mann hilser på besøkshunden ved Risenga Bo- og omsorgssenter, som drives av Stendi.Det er mange ulike samlingspunkter for de eldre på Risenga Bo- og omsorgssenter, som drives av Stendi.

Sosialisering og fellesskap er en viktig del av hverdagen på Risenga Bo- og omsorgssenter.

Trygghetsavdeling

Trygghetsopphold er et tilbud til eldre som føler seg ensomme eller som i en kortere periode trenger å ha noen rundt seg.

Målet med et trygghetsopphold er å gi deg nødvendig trygghet, støtte og omsorg for at du skal mestre hverdagen hjemme. Du kan også få bistand til å formidle behov for hjelp i hjemmet.

Du trenger ikke å søke om vedtak, og du kan ta kontakt med oss når som helst på døgnet.

Hvem kan få trygghetsopphold?

1. Du må være hjemmeboende i Asker kommune.

2. Du må bo i eget hjem og til daglig klare deg selv.

3. Du føler at din livssituasjon er forandret.

4. Du må selv ta kontakt med oss.

Varighet på opphold og pris

Du kan få trygghetsopphold i inntil 14 dager og må betale en egenandel som inkluderer full pensjon. Du må selv ha med seg medisinske forbruksartikler inkludert egne medisiner.

Trygghetsavdelingen har sju rom. Avhengig av pågang kan det være at du må dele rom med andre.

Kontakt Trygghetsavdelingen på telefon 406 10 158 

Dagsenter og aktiviteter

Dagsenteret holder til i lyse og trivelige lokaler med tilgang til flott veranda. Det har også et stort atrium med uteplasser, som benyttes flittig på varme, lyse sommerdager. Dagsenteret disponerer 19 plasser daglig, men flere er brukere av tjenesten.

Vedtak om tildeling av dagsenterplass er tillagt Tjenestetildelingen i Asker kommune og søknadspapirer utleveres der. Det kan også lastes ned på Asker kommunes hjemmeside. På Dagsenteret tilbys det frokost, middag og servering av frukt og drikke. Her møtes eldre for hyggelig sosialt samvær.

Våre kulturledere har ansvaret for å arrangere varierte aktiviteter for våre beboere. Det lages et månedsprogram hver måned, her er det tilbud for enhver smak. Populære arrangementer her på Risenga er blant annet Torsdagsdans, vinklubb, boule-spill, bingo, quiz, datagruppe, sangstund og diverse konserter.

Restaurant / kafe

Hver onsdag ettermiddag har vi åpen restaurant for alle. Her kan naboer, pårørende, venner og beboere møtes og nyte et deilig måltid. All mat som serveres på Risenga er hjemmelaget på husets eget kjøkken.

På dagtid (mandag-lørdag) er kafeen åpen, og man kan spise lunsj, kjøpe seg en avis, vafler, is, sjokolade, kaffe med mer til en hyggelig pris.

Frivillige

Våre to kulturledere samarbeider tett med frivillige som bidrar med positive aktiviteter på sykehjemmet. Vi har blant annet faste besøkshunder, samarbeid med barselgrupper, besøksvenner og "blomster-plantere". Men vi har alltid behov for flere! Ta kontakt dersom du ønsker å bidra.