Omsorg+ Ljabrubakken

I vårt konsept Omsorg+ finner du samlokaliserte boliger med bemannet resepsjon, aktivitetssenter og lokaler for våre serviceytere.

En eldre kvinne og en medarbeider sitter ved bordet og snakker på Stendis avdeling Omsorg+ på Ljabrubakken.

Avdelingsleder
Karen Sofie Brath-Smerud

E-post: karen.sofie.brath-smerud@stendi.no    

Ljabrubakken Omsorg+

Adresse:
Ljabrubakken 7 a-b, 1165 Oslo 

Telefon: 476 65 571 

Våre samlokaliserte boliger består av 54 leiligheter. Leilighetene varierer fra 45 til 55 kvadratmeter – med bad, soverom, stue og kjøkken. Alle er fullt utstyrt med hvitevarer. 

Vår bemanning består av erfarne og dyktige medarbeidere, som hyggelige husverter, kulturleder, aktivitører, egen kokk og serviceinnstilte personer med fokus på beboerne. Vi har også en teamleder med sykepleierbakgrunn.

 Alle leilighetene er tilpasset eldre. For eksempel har ingen av leilighetene dørterskel, og alle stikkontakter er installert i ståhøyde, slik at beboerne ikke må å bøye seg for å sette inn en kontakt. 

Stendi drifter omsorgsboligene på vegne av bydel Nordstrand i Oslo, og har et godt samarbeid med administrasjonen.

For informasjon om priser, ventelister og eventuelt søke om plass på bolig, må du ta kontakt med:

Bydel Nordstrand
E-post: postmottak@bns.oslo.kommune.no
Telefon: 23 49 53 74 (Tildeling skontor Bydel Nordstrand) 

Les også: Slik jobber Stendi med eldreomsorg 

Trygghet i førersetet

Vår bemannede resepsjon består av en husvert som er tilgjengelig 24/7. En husvert på dag, en på kveld og en hvilende husvert på natt.

Husverten er til stede for å fremme trygghet og omsorg. Alle beboerne får en trygghetsalarm ved innflytting, slik at de til enhver tid kan tilkalle hjelp om det skulle oppstå en nødssituasjon.

I tillegg er vi til stede for praktisk hjelp, om det er å hjelpe beboerne med å ringe etter drosje, eller kontakte rett person ved behov av reparasjon på hvitevarer.

Alle de ansatte er omsorgsfulle mennesker som ønsker å gi det lille ekstra; om det er en klem, en god samtale eller et personlig nettbrettkurs. Ved innflytting får nemlig alle beboerne et eget nettbrett, og det er ikke alle som syntes det er like enkelt å forstå seg i begynnelsen. Derfor hjelper vi beboerne med ukentlige felles nettbrettkurs, samt personlige kurs ved etterspørsel.

Varierte aktiviteter

Vårt aktivitetssenter har aktivitør. Målet til aktivitøren er å lage et skreddersydd tilbud til de eldre. For øyeblikket har vi varierte tilbud på huset; blant annet sittedans, trim og trall, musikkstund, konserter, dansekvelder, bingo og kveldstreff. Kveldstreff er faktisk den mest populære aktiviteten, og består av noe så enkelt som at vi samles hver dag 19:30 for å ta en kopp te sammen.

Vi har også frisør og fotpleier. Det å tilby slike servicetjenester under samme tak, sparer de eldre for mye bry. Det kan ofte oppleves stressende for de eldre å reise til et annet sted for å gjøre ærender, som for eksempel å klippe håret eller få en fotbehandling.

Husets kokk serverer lunsj og middag hver dag, og legger sin flid i å lage norsk husmannskost som beboerne setter pris på.